Više od 25 godina iskustva

Pon-Sub: 08:00h - 16:00h

Radno vrijeme

Nazovite 061 268 710

Kontakt

Struja

Sistemi grijanja na struju

Sistem grijanja može da bude i na struju, što omogućava potpunu kontrolu nad tim kada će i kojim intenzitetom grijanje raditi. Velika prednost grijanja na struju je što nemate posla sa čvrstim gorivom, ne treba Vam prostor za skladištenje, nema posla oko loženja, čišćenja, transporta, itd. Ono na šta treba skrenuti pažnju je potrošnja, odnosno dosta visoki računi za struju tokom zimskog perioda.

U određenim okolnostima, pored toga što su namijenjeni za hlađenje, klima uređaji mogu učinkovito i brzo zagrijati prostor. Međutim, neki klima uređaji ne mogu da rade na temperaturama nižim od -5°C . S druge strane, inverterske klime mogu da rade i na mnogo nižim temperaturama (oko -18°C ili -20°C). Prilikom grijanja na klima uređaj treba voditi računa da je teško zagrijati veće prostorije i da njen domet dosta zavisi od položaja i od rasporeda prostorija.

Postoji i mnogo efikasniji i jeftiniji sistem grijanja na struju. To su toplotne pumpe. Toplotne pumpe koriste toplotnu energiju iz nekog vanjskog i besplatnog izvora, kao što su vazduh, voda ili zemlja. Njihova prednost je velika ušteda energije.