Više od 25 godina iskustva

Pon-Sub: 08:00h - 16:00h

Radno vrijeme

Nazovite 061 268 710

Kontakt

Toplotne pumpe

Uz toplotne pumpe sebi osigurajte najisplativije i najkomfornije grijanje

U svim savremenim i razvijenim zemljama najpoželjniji vid grijanja jeste sistem grijanja gdje je polazni izvor energije toplotna pumpa.

Sa porastom cijena svih energenata, ljudi su sve više u potrazi za jeftinijim načinom zagrijavanja svog stambenog ili poslovnog objekta. Toplotne pumpe su definitivno najjeftinije rješenje i pri tome pružaju najviši nivo komfora (nema pripreme goriva, loženja, čišćenja, dima i sl.).

Toplotne pumpe rade na principu razmjene energije. Toplotna energija se nalazi svuda oko nas u resursima koji su besplatni i neiscrpni, kao što su vazduh, zemlja ili podzemne vode. To znači, da one ne proizvode energiju, već je preusmeravaju iz postojećih izvora.

Rad toplotne pumpe je tih i ne stvara buku zahvaljujući optimalnoj konstrukciji zvučne izolacije uređaja. Uz vanjsku jedinicu, toplotna pumpa se sastoji i od unutrašnje jedinice koja ne zauzima mnogo prostora.

Od prvog trenutka kada je uključite, toplotna pumpa Vam u direktnom prenosu pokazuje koliko je kWh električne energije potrošila, koliko dana već radi, te druge za Vas  bitne podatke.